Korlátolt felelősséggel

Szerző: Bornai Tibor
Kiadó: Unicus Hungary, Budapest, 2011

„Egy zenekar valóságos élőlény. Megszületik, küzd a létért, szeret, gyűlöl, örül, bánkódik és meghal. A KFT sem kivétel.

Ez a könyvem harminc évet fog át a zenekar életéből. És az enyémből. Ez a két élet összefonódott, néha teljesen együtt hullámzott, néha lazább kötelékekkel kapcsolódott egymáshoz. Emlékeim összessége vagyok. Akár pontosan emlékszem rá, mi történt velem, akár pontatlanul, az a kép beépül a végeredménybe, ami nem más, mint egy Bornai Tibor nevű figura. Ahogy újraolvastam ezt az írásomat, már kívülről szemlélve a harminc évet, és azt az embert, akivé lettem, néha még izgultam is. Hogy sikerüljön neki, hogy ne törjön össze, hogy bírja idegekkel, erővel és jókedvvel. Bőséggel.

A végét nem lövöm le. Nem árulom el, ki a gyilkos, sőt azt sem, ki az áldozat. Ez egy ilyen krimi. Ezeket a szerepeket elolvasás után majd az olvasó osztja ki a könyv alakjai között. Vajon melyik leszek én? És elég jól alakítom-e majd a szerepet, hogy folytatni tudjam, úgy ahogy eddig? Ívelődik-e szépen tovább, vagy tört cikkcakkok mentén halad előre, kifelé ebből a regényből, befelé egy másikba? Harminc év múlva megmondom. :-)”