Édesanyám szép ruhái, ételei és intelmei

Szerkesztő: Macskássy Izolda
Kiadó: Kossuth Kiadó, Budapest, 2013

„Megítélésem szerint minden gyereknek kötelessége adózni a kapott szeretetnek, példamutatásnak azzal, hogy emlékezik gyökereire, különösen arra az egyszer-kétszer hét évre, amit a gyerekkora jelent. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Kicsi Berta drága nagyanyámtól azokat a szépségeket örököltem hitben, gondolkozásban, ruhákban, ami átplántálható még az unokáimnak, dédunokáimnak, ükunokáimnak is. Ugyanezzel az alázattal, tisztelettel és szeretettel gondolok európai gondolkozású édesanyám, a szép Izabella sportlédiségére, szép ruháira, kedves simogatásaira, eligazodására a beszédtechnika, a mozgáskultúra világában. Ezzel a kis könyvemmel, merem remélni, emléket állítok szüleimnek, egyfajta fogódzót nyújtok gyerekeimnek. Végül könyvem olvasóinak, lapforgatóinak egy rövidke tájékoztatás: a modellrajzokkal azt igyekeztem bemutatni, hogy a könyvecskében képeken szereplő régi, szép ruhák hogyan mutatnak a mai öltözködésben.”