INDUL A TÁNCSICS NYITOTT EGYETEM


A Táncsics Alapítvány a januárban meghirdetett politikai képzése iránti óriási érdeklõdést látva továbbra is igyekszik megszólítani a baloldali fiatalokat. Ezért meghirdeti a Táncsics Nyitott Egyetem-et.

Amint az ismert, a Táncsics Akadémia néven februárban elindult politikai-közéleti képzésre több mint 400-an jelentkeztek, közülük 31 fõ kezdte meg tanulmányait. Lezajlott a tavaszi félév elsõ fele, mind a hallgatók mind az oktatók elégedettek az eddigi eredményekkel, tapasztalatokkal.

 

A fenti számok mutatják, hogy a baloldalon óriási igény van arra, hogy szervezett keretek között összegyûljünk, és elõadásokat hallgassunk meg közéleti témákban, illetve beszélgessünk az ország állapotáról. Ezt az igényt felismerve, valamint a képzésre be nem jutott jelentkezõk számára a Táncsics Alapítvány 2011 áprilisától egy külön elõadássorozatot tervez Táncsics Nyitott Egyetem néven. A Nyitott Egyetemünkön neves értelmiségiek, szakemberek, közéleti személyiségek a minket körülvevõ világban tapasztalható közéleti jelenségekrõl tartanak 60-90 perces elõadásokat. A Táncsics Nyitott Egyetem – ahogy az a nevében is szerepel – nyitott fórum lesz, igazi találkozó- és vitaközpont.

 

A Táncsics Nyitott Egyetem a terveink szerint havonta, szombatonként tartja elõadásait Budapesten. Minden alkalommal két elõadást hallgathatnak meg ingyen az érdeklõdõk. Elsõ alkalommal április 9-én, szombaton 10 órai kezdettel Gönczöl Katalin illetve Kertész Ákos tart elõadást. Gönczöl Katalin elõadásának címe: „Bûn és bûnhõdés - A kriminálpolitika dilemmái a XXI. században”, Kertész Ákos a „Te csak prédikálj, Jónás” - Az írástudók felelõssége napjainkban címmel tartja meg elõadását.

 

A rendezvénysorozatot Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke nyitja meg. A rendezvény helyszíne a Kongresszusi Központ (Novotel Budapest Congress) Bartók terme (Budapest, 12. ker., Alkotás utca 63-67., bejárat a Jagelló út felõl).

 

A résztvétel ingyenes, de elõzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a [email protected] címen lehet. Az elõadásokról videófelvétel készül, amelyet közzéteszünk az interneten.