Táncsics Tanulmányíró Pályázat - Eredményhirdetés

A Táncsics Mihály Alapítvány a progresszív közéleti kultúra fejlesztése, a tényekre alapozott szakpolitikai megközelítések elterjesztésének segítése érdekében 2011. március 25-én pályázatot hirdetett felsõoktatási hallgatók és fiatal értelmiségiek számára aktuális szakpolitikai kérdésekkel foglalkozó tanulmányok írására.

A tanulmányok témája a következõ három terület egyikéhez tartozó szakpolitikai részkérdés vizsgálata lehetett:

1.    A költségvetés hosszú távú fenntarthatóságát támogató politikák, nyugdíj és egészségbiztosítási megoldások, a növekedést támogató költségvetési politikák.
2.    A társadalom hátrányos helyzetû csoportjainak foglalkoztatását elõsegítõ politikák, beérve a gazdaságpolitikai, foglalkoztatáspolitikai, oktatáspolitikai és szociálpolitikai eszközöket.
3.    Az életminõséget javító helyi politikák, közlekedés- és fejlesztéspolitikák.

A pályázók a felsorolt területek egyikébõl tetszés szerint választhatták ki a vizsgált részproblémát.

A pályázatra 9 tanulmány érkezett. Ezek közül a 2. témakörben adtak be díjazható pályázatokat, így ebben a témában három pályázó munkáját értékelte kimagaslónak a szakmai zsûri.

A nyertes pályamûvek:

Menekültek a legalitás és illegalitás mezsgyéjén – Megoldási lehetõségek a magyarországi menekültek státuszának dekriminalizálására

A roma integráció szakpolitikai dilemmái Magyarországon

Kiaknázatlan potenciál – a nõi foglalkoztatottság növelése Magyarországon és az Európai Unióban

A pályázatok címeire kattintva letölthetik azokat!

Gratulálunk a szerzõknek!