Alkotmányozás a XXI. században - Konferencia

A Táncsics Alapítvány 2011. április 12-én a Danubius Hotel Astoriában konferenciát rendezett "Alkotmányozás a XXI. században" címmel.

A körülbelül 100 fõ részvételével zajló szakmai program Mesterházy Attila MSZP elnök megnyitójával kezdõdött, majd Vastagh Pál, a Horn-kormány igazságügyi minisztere beszélt az európai alkotmányozásról és a nemzeti alkotmányokról a magyar alkotmányozással összefüggésben.
Ezt követõen Volker Norbisrath, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökségének belpolitikai és jogi osztályvezetõje fejtette ki véleményét az egyoldalú alkotmányozásról. A résztvevõk a konferencia további részében Wiener György (Kontinuitás az alkotmányozásban), Szilágyi Péter (
Alapelvek, értékek az alkotmányban), Gadó Gábor (Gazdasági alkotmányozás, gazdaság az alkotmányban), Tálas Miklós (Érdekegyeztetés, munkavállalói jogok), Tordai Csaba (Kormányforma, államszervezet), Szoboszlai György (Választási rendszer, választójog), Takács Albert (Fékek és egyensúlyok rendszere az alkotmányban), valamint Somody Bernadette (Alapvetõ jogok az alkotmányban) elõadását hallgathatták meg.

Az elõadásokról  készült felvételek a kapcsolat.hu portál videótárában megtekinthetõek: http://kapcsolat.hu/multimedia